Witaj gościu, dołącz do nas! Dołącz   Zaloguj się
Zarabianie w internecie

Witam użytkowników znamienitego forum. <zdrówko>
Postanowiłem poruszyć pewną kwestię o której mam pewną wiedzę i chciałbym nią się z wami podzielić.

Zacznę może od tego, że większość osób uważa zarabianie w sieci za coś abstrakcyjnego, kojarzą to jedynie z tzw. buxami, czyli klikaniem w reklamy, gdzie zarabia się gówniane pieniądze i wszelkie dowody wypłat powyżej 100zł biorą za "fejk", twierdząc, że to tylko po to, by zachęcić innych do zapisywania się w jakiś MLM-owy syf (Piramida finansowa). No cóż, nie do końca tak jest.

Na pewno większość sposobów na zarobek już znacie, między innymi handel przedmiotami, mogą to być nawet przedmioty z gry. Kolejne to różnego rodzaju usługi, jak pozycjonowanie, wyceny, czyli odwalanie roboty za tych, którzy czegoś nie umieją, a mają na to fundusze.
Na końcu pojawiają się już mniej znane sposoby dla raczkujących, jak np. Subskrypcje SMS-owe, na które na pewno większość z was zdążyła się natknąć.
-----
Ludzie wstawiają coś zachęcającego, ale by to odkryć, trzeba wysłać sms, bądź podać numer telefonu i potwierdzić przychodzącym w sms-ie PIN'em. Potem nagle pieniądze znikają i jeśli usługi nie zatrzymamy, pieniądze będą znikać nawet co tydzień, uszczuplając portfel o 6-30zł.
-----
Oczywiście w internecie nie trzeba zarabiać tylko na "okradaniu" innych bez ich świadomości, że za chwilę będą biedniejsi.
Można postawić własne forum ( <jupi> ), własny portal i zgarniać $ z reklam, promować jakieś serwisy/produkty, które płacą od osoby kupującej coś z twojego reflinku itp. No naprawdę jest tego pełno, osobiście nigdy nie zarabiałem dużych kwot, jednak są osoby, które utrzymują się wyłącznie z tego rodzaju zarobku, a nawet mają zakupione własne domy i samochody, więc nie trzeba traktować tego jako dorabianie.

Brzmi niewiarygodnie, nawet wprowadziłem trochę takowej treści na innym forum, gdzie ludzie się zarzekali, że tak się nie da, że oni robią zdjęcia cudzych samochodów i inne pierdolenie... wolałbym w tym temacie nie czytać postów, gdzie ktoś zachowuje się podobnie.

Dla zainteresowanych tematem zapraszam na jedno z Polskich for o zarabianiu, link jest tutaj.

Znajdziecie tam podstawy zarabiania, tłumaczące wszelkie sposoby i społeczność, która prowadzi dzienniki pracy, wstawia poradniki i dyskutują na wszelkie adekwatne tematy.

Jeśli czegoś jeszcze nie wiecie, a może zarabialiście już, to możecie się z nami tym podzielić. Wink

"Nie możesz pozostawić wszystkiego losowi. On ma wiele do zrobienia. Czasami musisz mu pomóc. " - Leonardo da Vinci
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Theme © iAndrew 2020 - Forum software by © MyBB