Witaj gościu, dołącz do nas! Dołącz   Zaloguj się
Wielka czystka spamerów

Witajcie!
Chciałem poinformować, że zrobiłem dosyć sporą czystkę spamerów, przez co uszczupliła się ilość tematów i postów. Tolerowałem ich obecność, ale poszperałem co nieco po ich treści i się okazało, że dużo z niej istnieje na zasadzie pytanie>>odpowiedź z linkiem. 
Natrzepali kilkaset tematów i jeszcze więcej postów - aby nie siedzieć przy tym cały dzień, postanowiłem ich zbanować, wraz z usunięciem wszystkiego co zamieścili.

A co za tym idzie, posty normalnych użytkowników w ich wątkach również zniknęły bezpowrotnie. Niektórzy cytowali w swoich odpowiedziach nieistniejące treści - tworzyło się zatem lekkie zamieszanie, stąd taka, a nie inna decyzja.

"Nie możesz pozostawić wszystkiego losowi. On ma wiele do zrobienia. Czasami musisz mu pomóc. " - Leonardo da Vinci
Odpowiedz

Spoko, ale zastanawia mnie jak to możliwe, że oprócz spamerskich postów reklamujących suplementy na potencję dostępne wyłącznie w internecie skasowaniu uległy również posty @"salata" , które z pewnością spamem nie były, a mimo to w wielu tematach, w których on się wypowiadał jest puste miejsce w jego poście.
Nie dość, że @"salata" był jednym z tych, którzy wnosili największą wartość do tego forum, to w dodatku nie sądzę, żeby on cokolwiek reklamował tak jak Ci kolesie od spamerskich postów.

Odpowiedz

(21-08-2022, 15:51 PM)LilPeneros napisał(a): Spoko, ale zastanawia mnie jak to możliwe, że oprócz spamerskich postów reklamujących suplementy na potencję dostępne wyłącznie w internecie skasowaniu uległy również posty @"salata" , które z pewnością spamem nie były, a mimo to w wielu tematach, w których on się wypowiadał jest puste miejsce w jego poście.
Nie dość, że @"salata" był jednym z tych, którzy wnosili największą wartość do tego forum, to w dodatku nie sądzę, żeby on cokolwiek reklamował tak jak Ci kolesie od spamerskich postów.

Jeżeli @"salata" Wypowiadał się w ich tematach to logiczne, że takie posty również zniknęły. Usunąłem całą aktywność spamerów, zatem ich tematy i posty zniknęły.

Co do znikających wiadomości - odpowiada za to jeden z pluginów, który trzeba znaleźć i wyłączyć.

"Nie możesz pozostawić wszystkiego losowi. On ma wiele do zrobienia. Czasami musisz mu pomóc. " - Leonardo da Vinci
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Theme © iAndrew 2020 - Forum software by © MyBB