Konsole do gier z dzieciństwa |
Bardzo mnie ciekawi, czy za młodu byliście w posiadaniu jakiejś konsoli?
Ja się dobrze bawiłem przy Pegazusie, moja mama również. W między czasie u rodziny na Śląsku była Amiga, którą też regularnie ogrywałem. U sióstr w rodzimym mieście było Sony Playstation 1 i kupa zabawy przy tym. Wcześniej jeszcze miałem Atari, chuj wie skąd, ale niezbyt długi czas. Tak czy siak, powiązałem granie z beztroskim życiem, spokojem, szczęściem, a że było to w bardzo młodym wieku, zakorzeniło mi się takie myślenie i mam tak do dziś. Może nie tyle co uwielbiam grać w stare tytuły, ale je wspominać, odsłuchiwać soundtracki i planować taką "wycieczkę" po konsolach w przyszłości, niekoniecznie już samemu.
"Nie możesz pozostawić wszystkiego losowi. On ma wiele do zrobienia. Czasami musisz mu pomóc. " - Leonardo da Vinci
Spędziłam mnóstwo wspaniałych chwil przy Pegazusie Bardzo miło go wspominam. Ja i moja przyjaciółka grałyśmy w Super Mario Bros, Dizzy, Contra i Mortal Combat. Ach, to były świetne czasy, aż łezka w oku się kręci
nefere222 napisał(a):[post]1879[/post] Ja i moja przyjaciółka Kobiety grały w Pegazusa? :o Jak zwykle jestem zaskoczony.
"Nie możesz pozostawić wszystkiego losowi. On ma wiele do zrobienia. Czasami musisz mu pomóc. " - Leonardo da Vinci
Ja pamiętam jak jeździłam z rodzicami do cioci i ona zawsze włączała mi Ms. Pac-Man Maze Madness. Pamiętam te małe kasetki (a raczej kartridże), więc prawdopodobnie było to Nintendo 64.
Z dalszych wspominek - Play Station i Crash Bandicoot, do którego raz na jakiś czas dopuszczali mnie rodzice. Mama natomiast grała w Gran Turismo.
Ja najmilej wspominam pierwszą odsłonę konsoli PS, teraz gry już mnie tak nie cieszą jak jeszcze lata temu. Choć teraz też chętnie by się pograło.
W tym temacie mogę się sporo wypowiedzieć. Mam trochę konsol głównie starych. W sumie nazbierało się 14 w raz z tymi nowoczesnymi. Nie ukrywam że lubię grać głównie w te starsze. Czasami z kumplem gramy w klasyki jak Contra, Micro Machines, Kaczki itp. Taka klasyczna posiadówa w stylu retro z browarkiem czy tam drinami. W pojedynkę lubię klasycznie JRPG jak Chrono Trigger czy przygodówki jak Zelda. Ech piękne czasy. Może dlatego lubię często wracać do takich gierek. Chętnie podyskutuję na ten temat jeśli ktoś ma podobne zainteresowania. Pegasusa też mam, chociaż brakuje mi złotek piątki w kolekcji, ale za to mam złotą czwórkę, którą zawsze preferowałem, szczególnie Super Robin Hooda(i ta muzyczka... miód dla uszu). ))
W dzieciństwie uwielbiałem grać na konsoli, którą większość osób kojarzy jako Pegasus (w domu) oraz Play Station 1 (w salonie gier).
Gry, które najlepiej zapamiętałem z Pegasusa, to Contra, Tank, Bomberman, Mario Bros, Ice Climber, Pacman, Popeye, Adventure Island, Alladin. Gry, w które najbardziej lubiłem grać na PSie, to m.in. seria Tekken.
Nie pamietam jaka to była konsola - i żałuję, że nie pamiętam. Za to wiem, że miałem taki pistolet na kablu i strzelało sie do kaczek...
Zapewne był to Pegasus, fajnie się grało ?
Leorth - pamiętasz jak nazywały się gry z Pegasusa, w których leciało się statkiem kosmicznym i strzelało do innych statków ? Dodam tylko, że te gry były na kartridżu 168 in 1 dołączanym do Pegasusa. Znalazłem: http://pegasus-online.pl/strzelanki/chou...macrossnes
Za dzieciaka był u nas najpierw Pegasus, potem pierwsze Playstation i Sega Dreamcast, potem PS2 i GameBoy Advance a potem w sumie już nie byłem aż takim dzieckiem żeby wymieniać dalej
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |