Witaj gościu, dołącz do nas! Dołącz   Zaloguj się
Odzież na siłownie

Jakie ciuchy zabieracie na siłownie? Inwestujecie w jakąś odzież termo czy zwykłe dresy?

Odpowiedz

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2022, 21:27 PM przez LilPeneros.)

Dobrze jest zakupić sobie albo koszulkę termoaktywną, albo dobry tank-top (bokserkę/podkoszulek na ramiączkach), np. stąd:

https://www.poundoutgear.com/pl/68-meski...e-spodenki

Odpowiedz

LilPeneros napisał(a):[post]3608[/post] Dobrze jest zakupić sobie albo koszulkę termoaktywną, albo dobry tank-top (bokserkę/podkoszulek na ramiączkach), np. stąd...:

Popieram! Najlepiej ubierać termoaktywne podkoszulki i spodenki. Nie czujemy się mokrzy, a ludzie obok nas nie narzekają na zapachy. ja ostatnio na wyprzedaży kupiłem koszulki od UnderArmoura i sprawdzają się świetnie.

A apropo 'gaci'.. to używacie bokserek termoaktywnych ? Czy ćwiczycie w zwykłych ?

Odpowiedz

hyper napisał(a):Popieram! Najlepiej ubierać termoaktywne podkoszulki i spodenki. Nie czujemy się mokrzy, a ludzie obok nas nie narzekają na zapachy. ja ostatnio na wyprzedaży kupiłem koszulki od UnderArmoura i sprawdzają się świetnie.
myślę że nie ma sensu przepłacać 2 razy więcej, helikon robi tak samo dobrą odzież jakościowo ja ua Smile

hyper napisał(a):A apropo 'gaci'.. to używacie bokserek termoaktywnych ? Czy ćwiczycie w zwykłych ?
mój facet nawet i na co dzień chodzi w termoaktywnych bokserkach

Odpowiedz

kasiulka napisał(a):[post]3637[/post]
hyper napisał(a):Popieram! Najlepiej ubierać termoaktywne podkoszulki i spodenki. Nie czujemy się mokrzy, a ludzie obok nas nie narzekają na zapachy. ja ostatnio na wyprzedaży kupiłem koszulki od UnderArmoura i sprawdzają się świetnie.
myślę że nie ma sensu przepłacać 2 razy więcej, helikon robi tak samo dobrą odzież jakościowo ja ua Smile
płacisz tam w dużej części za nazwę na pewno ale nie można też odbierać zasług UA bo są super
kasiulka napisał(a):
hyper napisał(a):A apropo 'gaci'.. to używacie bokserek termoaktywnych ? Czy ćwiczycie w zwykłych ?
mój facet nawet i na co dzień chodzi w termoaktywnych bokserkach
mam tylko jeden zestaw bielizny termo ale to akurat coś czego zbyt często nie używam, tylko do sportów

salata napisał(a):[post]3639[/post] Z doświadczenia napisze, ze:
- Koszulki UA robi świetne. Spodenki takie se.
- Adidas ma świetne spodenki, średnie koszulki natomiast.
- Nike koszulki OK, spodenki słabe.
- Puma koszulki ujdą, ale mam świetną z długim rękawem jest genialna. Spodenek nie miałem.
- próbowałem paru no-name wszystko kiepskie z porównaniu z markowymi. 4F to dno i metry mułu niestety.

Gacie to dla mnie najlepsze robi CK.

Co do cen to kwestia indywidualna, ale ja poluje na promocje, jako ze ciuchy sportowe dobrej jakości się mało zużywają. Jednak będąc atletą raczej jakość i tak by miała największe znaczenie.

Tappnąłem z telefona
Pozdrówka
Salata
Też sporo na promocjach wynajduję ale akurat nie przepadam za nike, adidasem itp. Za bardzo dresem dla mnie większość z ich produktów podjeżdża

Odpowiedz

Zgadzam się z większością tego co mówi wyżej Salata. Raz z nike udało mi się znaleźć fajne spodenki, ale to jakaś końcówka kolekcji była, nie wiem czy nadal są dostępne.
A zdarzyło Wam się kupić koszulki z Regatty? Wiem, że to nie typowo siłowniowa odzież, ale mam jedną koszulkę i dosyć długo ją męczę i zdaje się dorównywać markowym. Ciekawe czy to tylko ten mój konkretny okaz czy inne też dadzą rade..

Odpowiedz

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2022, 20:55 PM przez LilPeneros.)

Na siłownię jak ktoś poważnie traktuje ten sport, wykonuje wszystkie ćwiczenia wielostawowe oraz trenuje na dużych ciężarach dobrze jest mieć buty, np. takie jak te:

https://www.adidas.pl/podnoszenie_ciezarow

Są to buty z firmy Adidas przeznaczone do Powerliftingu (trójboju siłowego) oraz do weightliftingu (podnoszenia ciężarów/dwuboju siłowego).

Odpowiedz

Dobrze wybrać coś luźnego, przewiewnego, bez opinania będziesz mieć większy zakres ruchu.

Odpowiedz

tylko termo sprawdza się dobrze

Odpowiedz

Termo dokladnie, ja mam koszulkę z decathlonu, spodenki z adidasa, drugie z Nike.

Odpowiedz

Ja korzystam ze spodenek 4F, tylko dlatego, że trafiły się w dobrej cenie, koszulki, jak najbardziej tzw. funkcyjne, mam z Lidla, piorę, suszę, noszę. Buty New Balance, wcześniej Nike, wszystko kupione przed pandemią w GO Sport, więc cena przyzwoita. na maksymalne obciążenia z jakimi ćwiczę to wystarczy.

Odpowiedz

A ja mam odzież z Decathlonu, Z Lidla też jakieś spodenki. New Balancy mam od 3 lat i trzymają się.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Theme © iAndrew 2020 - Forum software by © MyBB